Maxime Bruys

Maxime is als klein meisje begonnen bij amateurschool 'Balletschool Olivia Burvenich' in Edegem waar de lessen worden gegeven volgens het Royal Academy of Dance systeem.

Ze danste zo graag en werd aangeraden om te auditioneren bij een vooropleiding dans om haar talenten volledig uit te testen. Ze ging hiervoor te raden bij de ‘Stedelijke Basisschool Prinsstraat – Dries’ waar ze werd toegelaten om in te vallen vanaf het vierde leerjaar.

De volgende logische stap was om door te stromen in de ‘Koninklijke Balletschool Antwerpen’ waar ze haar hele middelbaar doorliep.

Daarna kwam ze in contact met dansscholen uit Praag in Tsjechië doordat ze voor de eerste maal de ‘Prague Dance Competition’ (Talent Prize for Classical Ballet) won, en werd ze gevraagd om daar 2 jaar als vrije student de praktijklessen bij te wonen in het ‘Conservatorium voor dans te Praag’. Na twee jaar klassieke training besloot ze om het over een andere boeg te gooien en auditioneerde ze in het ‘Hoger Instituut voor Dans’ (nu het ‘Koninklijk Conservatorium Dans’ te Antwerpen) op zoek naar de meer Hedendaagse gerichte Danstechnieken. Nu wil ze zoveel mogelijk van de kennis die ze opgedaan heeft in haar korte maar drukke carrière doorgeven aan jongeren en ervaring delen met ouderen door de pedagogische richting in te slaan en verzorgt ze binnen AIM voornamelijk de klassieke danslessen.

Maxime wil de kennis uit haar carrière doorgeven aan jongeren en verzorgt binnen AIM voornamelijk de klassieke danslessen.