Brent Smeyers

Als het op dans aankomt, dan rekenen we Brent zeker en vast tot één van de grootste autodidacten die we kennen.

Als kind raakte hij geïnspireerd door dans en leerde hij zichzelf in snel tempo alle kneepjes van het vak. Niet veel later startte hij in Mol met dansen: hiphop. 12 jaar – en vele dansstijlen daarmee samengaand – later geeft hij aan nog steeds evenveel voldoening te halen uit zowel de contemporary jazz lessen als de lessen hiphop. Zelf omschrijft hij beide stijlen als ‘complementair aan elkaar’ en wij begrijpen die vergelijking zeer goed. Als hij voor zichzelf de keuze moet maken, voelt hij hij fysiek net wat meer aansluiting bij hiphop. Dat is ook de stijl waarin Brent binnen AIM doceert.

Bijdehand is denk ik de meest bescheiden eigenschap die je aan Brent zou kunnen geven. Liever gebruiken we getalenteerd, verstandig en scherpzinnig. Met een diploma bio-ingenieur (katalytische technologie als major) op zak, werkt hij momenteel als doctoraatsstudent aan de KU Leuven. Dit combineert hij met zijn uren als docent hiphop binnen AIM, waar hij de adolescenten en volwassenen graag verwelkomt.

“Wat mij als docent of choreograaf typeert is de manier waarop ik naar muziek luister. Ik luister heel fel naar de melodie en beats in de muziek, zonder al te hard de teksten te interpreteren. Mijn dansen zullen dan ook meestal de flow van de muziek volgen. Ik ben enorm blij dat ik als docent bij AIM de kans krijg om mijn gevoel bij muziek om te zetten in dans, en dit op een energieke manier over te brengen op andere dansers.”

Wat mij als docent of choreograaf typeert is de manier waarop ik naar muziek luister. Ik luister heel fel naar de melodie en beats in de muziek,zonder al te hard de teksten te interpreteren.