Pilates lessen

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, alsook stress wegneemt, concentratie verbetert en algemene gezondheid verbetert.

Dankzij Pilates wordt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger, krijg je een betere houding en worden typische rug, schouder en nekklachten aangepakt. Pilates is efficiënt voor je manier van bewegen in andere sporten alsook in het dagelijkse leven. Er wordt ook gewerkt op ademhaling en concentratie waardoor stress vermindert en je je algemeen beter voelt en er beter uit ziet.

Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die worden beoefend op een mat. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de “core”. Dit omvat de buik, lage rug en bekken.

Doorheen een les pilates komen telkens 6 principes terug:

  • Ademhaling
  • Concentratie
  • Centering
  • Controle
  • Precisie
  • Flow

De mate waarin deze 6 principes worden toegepast kan voor ieder individu verschillend zijn. Elk lichaam is anders en iedereen heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Pilates is voor iedereen: groot of klein, sterk of zwak, topsporters of mensen in revalidatie, zwaar of licht, stram of lenig, .. het heeft z’n effect voor iedereen en de oefeningen kunnen aangepast worden indien er bepaalde blessures of moeilijkheden zijn.

Aanmelden voor GRATIS proefles
pilates

Pilates maakt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger. Je krijgt een betere houding en pakt typische rug, schouder en nekklachten aan.

Les Zaal Dag Uur Docent Prijs 10BK (+ verzekering)
Pilates 2 maandag 20u00 – 21u00 € 70 (+ € 15)
Les Zaal Dag Uur Docent Prijs (+ verzekering)

Onder constructie