Eveline Leysen

Op haar eerste verjaardag zette ze niet haar eerste stapjes, maar haar eerste danspasjes. De passie voor dansen zat er al van het begin in en gaat er hopelijk nooit meer uit.

De afgelopen jaren heeft Eveline heel Vlaanderen rondgereisd om allerlei workshops omtrent musical en dans te geven. Ze is inmiddels leerkracht lager onderwijs, omgaan met kinderen en jongeren is voor haar geen werk maar een eer. Qua stijlen ben ik zeer open, ik hou zowel van jazz, modern, musical, hiphop als girly enzoverder. Ik hou van uitdagingen en heb hierdoor al verschillende stijlen getest. Als ik dans vergeet ik even al mijn andere zorgen, gewoon focus, iets prachtigs met je lichaam creëren en gaan!

“Mensen amuseren en dingen bijleren vind ik fenomenaal om te doen! Vandaar ook mijn keuze om leerkracht te worden. Mensen zien groeien en zichzelf ontplooien, geeft me een enorme boost. Iets typerend aan mij als juf tijdens mijn dansles is mijn humor. Een mopje of een grapje hier of daar zit er elke les wel in. Veel kinderen noemen me de vrolijke, gekke juf. Hun een veilig en warm gevoel geven is mijn doel, hen sterker maken, hen bewust maken van hun lichaam en samen werken aan een prachtige choreografie. Hun laten stralen doet mij stralen.”

Ik uit mezelf graag via dans, hierdoor zit er vaak een verhaal in verwerkt.